skip to Main Content

Psikoterapi; bir uzman eşliğinde, belirli etik kurallar çerçevesinde kişinin günlük yaşamında zorlanmalara neden olan iç ve dış çatışmalarının çözümlenmesiyle iyileşme hedefleyen bir süreçtir.

Bireysel psikoterapi süreciyle genel olarak danışanın ona huzursuzluk veren semptom ve duygulanımlarının farkına varması öngörülür. Bunun sonucunda kişinin baş etme mekanizmalarının gelişmesi, bakış açısının değişmesi ve yaşam doyumunun artması beklenmektedir. Ancak psikoterapi yolculuğu her bireyin kendi özelinde farklılık göstermektedir ve genel bir hedef belirlemek mümkün değildir. Sonuç olarak geçmiş yaşam olayları, çevresel faktörler ve kişinin iç dinamikleri belirleyici faktörler arasındadır.

Kimi zaman tanınamayan ya da dayanılması zor gelen bir duygu, kimi zaman değişen yaşam koşullarına uyum sağlamakta yaşanan güçlükler bireyi terapi odasına getirebilir. Bazen travmaların yükü ağır gelebilir, bazense ilişkileri yürütmek zor görünebilir.

Depresyon, panik bozukluk, yas, ilişki ve evlilik sorunları en sık yaşanan güçlükler arasındadır. Durum her ne olursa olsun danışanların bilmesi gereken başlıca konu yalnız olmadıklarıdır. Pek çok danışan yaşadığı problemleri gözden geçirirken tek başına olduğu yanılgısına düşebilmekte ve bu da tüm sorunlara ek olarak derin bir umutsuzluk duygusuna neden olabilmektedir.

Bireysel psikoterapi seansları 50 dakika sürmekte, seans sıklığı danışanın ihtiyacına göre planlanmaktadır.

Back To Top
Ara